A
TABULATÚRA
RÉGIZENE-EGYÜTTES

eddig megjelent saját lemezei


2004 - Mind a gyertyák vígan égnekKarácsonyi magyar és európai régizenei dallamok a középkoritól a reneszánsz és barokk zenén át a népzenéig historikus, korabeli hangszereken.


2005 - BudavárA lemez XII-XVII. század zenéjének hangulatát idézi fel korabeli dallamok és hangszerek segítségével a történelmi Magyarország területén fellelhető zenei gyűjtemények anyagából válogatva. Közel 500 év zenéjéből szólal meg egy-egy, korra, műfajra jellemző muzsika, mely elhangozhatott a történelem évszázadai során nemzeti kultúránk fontos jelképévé vált Budavár falai közt is.


2007 - "Verbum caro factum est"1437-ben hunyt el Luxemburgi Zsigmond német-római császár és magyar király; az ő idejében bontakozott ki a magyarországi többszólamú zene gyakorlata. Lemezünkkel rá emlékezünk adventi és egyéb dallamokkal, énekekkel, melyek kapcsolatba hozhatók hosszú uralkodásával. Zenekarunk a darabokat historikus hangszerek másolatain, sok hangzást felvonultatva adja elő, hangsúlyt helyezve a korok és dallamok közti kapcsolatokra és a magyar népzenében fennmaradt korabeli emlékekre is.


2009 - Uraknak Ura, nagy Isten!Kálvin János születésének 500. évfordulóra készített lemezünkön a hitújítók mellett munkálkodó zeneszerzők és zsoltárszerzők (Béze, Marot, Bourgeois, Goudimel, Sweelinck) műveiből vett válogatáson túl változatos, jól ismert és kevésbé ismert énekeket egyaránt bemutató zenei anyaggal próbáltuk körbejárni a reformáció kulturális kincseinek régizenei vonatkozású területeit. A genfi zsoltárok dallamai mellett lemezünkön egyéb, magyar vonatkozású korabeli és későbbi dallamok is elhangzanak korhű hangszerelésben.


2014 - Múltbanéző"Édes Hazámnak akartam szolgálni..."
Az utolsó magyar polihisztor munkásságára emlékezünk ezzel a lemezzel. A népzenegyűjtő, a kutató zene- és tánctörténész, a tanító, a tudós, az író és az ember - Domokos Pál Péter (1901-1992), "Moldva apostola" zenével kapcsolatos munkássága kerül bemutatásra a fontosabbnak gondolt kutatási és gyűjtési területeket érintve.


2016 - "Született világ Megváltója" - régi idők karácsonyi zenéjeA lemezen megszólaló dallamok és énekek azt a hangulatot szeretnék felidézni, amely az elmúlt századok során jellemezte az advent és a karácsony időszakát. A legtöbb zenei emlék magyar vonatkozású, vagy valamiképp a magyarsághoz köthető a gregoriántól a barokkig. Azok számára, akik fontosnak tartják a Szenteste áhítatát, jó szívvel ajánljuk ezt a korongot egy - akár családi körben megszólaló - közös énekléshez is.
© 2021, Tabulatúra | WEBMESTER